Copyright © 2017. All Rights Reserved

Био сусамово семе Go4, 150g

Био сусам

  • Добавете към зърнени закуски (мюсли), смутита, шейкове. 
  • Добавете в сурови и несурови десерти, печива. 
  • Добавете в салати.

 

Гъби със сусамово семе

Съставки:
100 г сусам; 400 г печурки; 2 с.л. сос Терияки; 2 с.л. сладко от череши; 1 с.л. захар; 1 с.л. зелен лук ситно нарязан; 1 ч.л. сусамово олио; 10 стръка нарязан лук; магданоз.


Начин на приготвяне: Изпечете сусамовото семе в тавичка на сухо за 10 мин., в предварително загрята до
180°С фурна. Почистете гъбите и отстранете пънчетата. Наредете шапките в плитък съд. Смесете соса Терияки, шерито, захарта, нарязаният лук и сусамовото олио. Изсипете половината марината върху гъбите. Изпечете за 5 минути на грил, обърнете гъбите и намажете с останалата марината. Печете още 5 минути. Поръсете с накълцания магданоз.

Състав и хранителна стойност
Състав и хранителна стойност

Средна хранителна стойност за 100g
Енергийна стойност 2642 kJ/ 631 kcal
Мазнини (g) 61 g
-от които наситени мастни киселини (g) 9 g
Въглехидрати (g) 12 g
- от които захари (g) 0,0 g
Влакнини (g) 12 g
Белтъчини (g) 17,7 g
Сол (g) 0,11 g